torsdag 25 februari 2016

Citronmarängpaj

Oj, vilken vecka! Den kan vi lätt stryka ur minnet, tycker jag. Men nu är den över och en helg är på intågande. Ska ladda batterierna och hoppas på sol, husväggsläge, kaffe och bok.

Min systerdotter Hanna bakade en underbar citronmarängpaj i helgen. En riktig favorit med både sött och syrligt.


Citronmarängpaj

3 dl vetemjöl
2 msk vatten
2 msk socker
150 g smör

4 äggulor
1 burk sötad kondenserad mjölk
rivet skal av 2 citroner
saften av 2 citroner

4 äggvitor
2 msk socker

Gör degen i en matberedare och lägg i platsfolie för att vila i kylskåp i minst 30 minuter. Blanda fyllningen, kondenserad mjölk, äggulor, rivet citronskal, citronsaften väl i en bunke. Smöra en pajform och kavla ut degen, täck formen med degen och skär bort överskottet, nagga botten med en gaffel och förgrädda i 10 minuter i 200 grader. Vispa äggvitor och socker till hårt skum. Häll i fyllningen i det varma pajskalet och täck med marängen. Grädda i ugnen tills marängen får gyllenbrun färg i 200 grader.







-Mama Skogly ♥

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar