lördag 5 mars 2016

Festlig räklängd

Ett urgott recept från Hemmets. Superenkelt att göra och mättande. Traj änd lajk! I originalreceptet skulle det vara grevéost, men det har jag oerhört svårt för, så jag tog min favoritost istället.


Festlig räklängd

4 port

1 kg räkor med skal
4 skivor landgångsbröd
ca 100 g mjukost med räkor
2 msk crème fraiche
1/2 röd chili, finhackad
6 dl riven västerbottensost

Garnering:
räkor
citronklyftor
dill

Ugn 250

1. Skala räkorna och hacka hälften. Lägg brödskivorna på en plåt med bakpapper.
2. Blanda mjukost, crème fraiche och chili med 4 dl av den rivna osten och de hackade räkorna. Fördela blandningen på bröden, strö över resten av osten. Gratinera mitt i ugnen 5–10 min. Lägg på resten av räkorna och garnera.



-Mama Skogly ♥

2 kommentarer:

  1. Oj så smarrigt, får testas vid tillfälle

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack! Gör det, det blev väldigt gott!

      Radera