onsdag 9 mars 2016

Köttfärsgryta med vitkål och broccoli

Idag åker Cicci och jag till Umeå. Jag har tid hos handkirurgen för att titta på min tumme. Det befaras att senan dött under gipstiden, så det ska undersökas. Ni andra får ha en god dag!

En god gryta som sköter sig själv till stor del. Gick hem hos alla i familjen.


Köttfärsgryta med vitkål och broccoli

250 g vitkål
800 g köttfärs
1 köttbuljongtärning
1 grönsaksbuljongtärning
0,5 dl chilisås
1 tsk soja
lökpulver
en skvätt vatten
250 g broccoli
3 dl grädde

Strimla vitkålen och fräs mjuk i smör, lägg åt sidan.
Fräs köttfärsen och blanda ner vitkålen.
Krydda med buljongtärningar, chilisås, soja och lökpulver.
På med en skvätt vatten och koka under lock i ca 30 minuter.
Ansa broccolin och skär i mindre buketter.
Ner med broccolin och grädden och låt puttra tills broccolin blivit mjuk.
Servera med t ex kokt ris.



-Mama Skogly ♥

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar