torsdag 31 mars 2016

Köttfärspaj med smördegstäcke

Min kollega Peter kom och vi jobbade med Uppdraget och käkade middag. Det blev den här godingen. Mums!


Köttfärspaj med smördegstäcke

ca 4 port

1 gul lök
400 g köttfärs
1,5 köttbuljongtärning
3 msk tomatpuré
2 dl vatten
peppar
2 dl grädde
2 ägg
150 g riven västerbottensost
salt
0,5 rulle färsk smördeg
1 uppvispat ägg

Hacka löken. Fräs köttfärsen. I med löken, köttbuljongtärning, tomatpuré, vatten och peppar. Koka under lock en timme.
Blanda ägg, grädde och ost i en skål. I med salt och peppar.
Häll den varma köttfärsröran i gratängform. Slå över äggblandningen och rör runt.
Skär smördegen så den passar som lock. Lägg den på röran och skär små hål i den. Pensla med ägg.
Skjuts in i ugnen på 200 grader i 15-20 minuter.
Servera med en god sallad.
Servera även med en sås gjord av creme fraiche, italiensk salladskrydda, sambal, vitlök, salt och peppar.





-Mama Skogly ♥

2 kommentarer:

  1. Behöver smördegen hänga utanför något innan gräddning? Ser jättegott ut

    SvaraRadera
    Svar
    1. Så roligt att höra att det ser gott ut! Nej, den behöver inte hänga utanför, om man inte vill ha extra mycket smördeg.

      Radera