fredag 1 april 2016

Tunnbrödsstubbar

Bjöd Cicci på den här godbiten till lunch under ett lååångt Lost-maraton. Jättegott! Egentligen skulle det vara mozzarella ovanpå, men jag bytte det mot västerbottensost samt att jag hade ost även i röran. Recept från En smak av Karin.

Sen har bloggen gått och fyllt 6 år! Det har resulterat i 3086 inlägg, 611 följare via bloglovin, 1003 följare på Instagram. Så himla roligt att ni vill följa mig!


Tunnbrödsstubbar

(4 personer)

2 st fyrkantiga, mjuka tunnbröd
1 pkt bacon
1 gul lök
200 gram färska champinjoner
1 matsked smör (för stekning)
½ dl crème fraiche
½ dl färskost
1 vitlöksklyfta
½ dl hackad persilja
1-2 tsk senap
svartpeppar
1 dl riven västerbottensost plus lite till att strö över.

Till servering:
en god sallad

Sätt ugnen på 225 grader.
Skala och hacka löken och hacka champinjonerna.
Hacka även baconet.
Fräs svamp, bacon och lök i en stekpanna tills baconet blivit knaprigt.
Blanda fräset med färskost, creme fraiche, persilja, senap och pressad vitlök.
Krydda med svartpeppar och eventuellt lite salt.
Vänd ner en dl riven ost.
Bred ut röran på bröden och rulla ihop. Skär varje tunnbrödsrulle i fyra bitar.
Ställ stubbarna på en plåt med bakplåtspapper.
Strö över lite ost ovanpå varje stubbe.
Gratinera i ca 5-7 minuter, eller tills osten smält och fått fin färg.
Strö över lite hackad persilja och servera genast med en god sallad till.




-Mama Skogly ♥

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar