onsdag 2 mars 2016

Kycklinggratäng med grönpepparsås och soltorkade tomater

VABandet fortsätter. Svinkopporna har inte riktigt torkat in än och körteln under hakan är fortfarande stor och öm. Idag har vi hunnit med att skjutsa Max till tandläkaren och sen till skolan. Sen drog vi en repa på Coop, Love och jag, och köpte nybakade ostfrallor som åts med ost, skinka och en kopp kaffe. Igår hoppade jag på en bloggutmaning, #blogg100 som innebär att man ska blogga en inlägg per dag. Så nu gäller det att vara på topp!

Det här blev en väldigt god gratäng som mår bra av att förberedas så smakerna får tas upp. Om man inte har tid att vänta kan man hoppa över det, och då blir middagen snabblagad.


Kycklinggratäng med grönpepparsås och soltorkade tomater

4 port

1 grillad kyckling
1 msk fransk senap
1 tsk soja
1 msk grönpeppar (krossa)
50 g philadelphiaost
70 g soltorkade tomater
3 dl vispgrädde
1 köttbuljongtärning
riven västerbottensost

1. Ansa kycklingen och klipp i bitar. Lägg i ugnsform.
2. Blanda ihop senap, soja, krossad grönpeppar, bon jour ost och grädde och koka upp.
3. Strimla de soltorkade tomaterna och strö över kycklingen.
4. Häll såsen över.
5. Låt stå i minst 2 timmar.
6. Gratinera i ca 20 minuter på 200 grader. (se till så inte tomaterna sticker upp och bränns)
7. På med riven ost och in ca 5-10 minuter till.




-Mama Skogly ♥

2 kommentarer:

  1. Ser supergott ut, och lagom svårt för en sån som jag som inte är en fena i köket men som gärna vill laga gott till familjen ändå. Dig kommer jag gärna att följa. /Murre

    SvaraRadera
    Svar
    1. Åh tack för dina fina ord! Det finns en etikett i molnet längst ner som heter snabblagat. Där finns fler enkla rätter! Ha en fin dag!

      Radera