måndag 7 mars 2016

Rättikagratäng

Istället för potatisgratäng när man vill hålla nere kolhydratintaget. Blev förvånande gott. Smakar nästan som potatisgratäng, måste jag säga. Riktigt, riktigt gott!


Rättikagratäng

500 gr rättika, skalad och skivad i 5 mm tjocka skivor
lite salt
2 liter vatten
1 stor gul lök
2 rivna vitlöksklyftor
3 dl creme fraiche
3 dl grädde
200 gr philadelphiaost
svartpeppar
3 dl riven västerbottensost


Skala och skiva löken.
Vispa ihop creme fraiche, grädde, philadelphiaost, riven vitlök och svartpeppar och salt i en bunke.
Koka upp vattnet med salt och koka den skalade, skivade rättikan i 5 minuter.
Varva rättika och lök i en ugnsform.
Fördela gräddblandningen jämnt över rättikan.

Gratinera i ugn i 150 grader i 60-75 minuter.
När den har fått en fin färg och man lätt kan skära igenom rättikan med en vass kniv,
ta ut gratängen ur ugnen och fördela den rivna osten jämnt över den.
Gratinera i några minuter till, tills osten fått en fin färg.
(recept från LCHF Recept)




-Mama Skogly ♥

2 kommentarer: