söndag 3 april 2016

Citronlinguine och basilika

Så var det måndag och kroppen är segare än segast. Varför kan man inte bara få vakna pigg och utvilad? Som tur är brukar det gå bättre redan på tisdag att stiga upp. Ha en fin måndag, kamrater!

God och väldigt enkel vegetarisk pastasås. Servera med en god sallad, gärna med fetaost i.


Citronlinguine och basilika

4 portioner

400 –500 g färsk linguine
2 ekologiska citroner, pressad saft
1 msk rivet citronskal
1 dl olivolja
cirka 2 dl riven parmesanost
1 kruka hackad basilika
2 dl hackad bladpersilja
1,5 dl rostade solrosfrön
flingsalt
nymald peppar

Till servering:
parmesanost
ett gott bröd

Blanda ihop citronsaft, skal, olivolja, parmesanost, basilika, persilja och solrosfrön. Smaka av med salt och peppar.
Koka pastan i lättsaltat vatten enligt förpackningen. Häll av kokvattnet.
Häll tillbaka pastan i grytan och blanda noga med såsen. Vänd runt någon minut för att pastan ska ta smak av såsen. Servera med extra parmesanost.

(recept från Mitt kök)


-Mama Skogly ♥

2 kommentarer: