söndag 3 april 2016

Nypon- och mangosmoothie

Min fina vän Erica kom förbi när jag var sjuk och hade gjort en supergod smoothie till mig. Receptet är från Ericas meny. Under påsklovet har jag även läst en spännande bok. Mer om det nedan.


Nypon- och mangosmoothie

1 port

1/2 banan ( fryst banan får tina lite)
1 dl fryst mango ( låt tina lite)
saft från 1 apelsin
1- 1 1/2 dl nyponsoppa
vatten, till lagom konsistens
Mixa med stavmixern.


Grottmannen av Jörn Lier Horst

William Wisting är en erfaren utredare vid polisen - rättskaffens, sympatisk och samvetsgrann. I Grottmannen kommer döden honom obehagligt nära när det i grannhuset hittas en man som varit död i fyra månader. Liket sitter uttorkat i tv-fåtöljen framför en flimrande skärm, läpparna är tillbakadragna och blottar de svartgula tänderna. Mannen liknar mest en mumie. Det finns inga tecken på våld, man misstänker inget brott. Wistings dotter Line, som är kriminalreporter, blir illa berörd. Hur kan en person som lever mitt i samhället vara så ensam att ingen saknar honom under så lång tid? Hon beslutar sig för att skriva en artikel om mannen och börjar intervjua grannar och före detta skolkamrater.
Nästan samtidigt hittas ännu ett lik, en man som också varit död i flera månader och som är svår att identifiera. I en av hans fickor ligger en broschyr på vilken kriminalteknikerna hittar fingeravtryck som tillhör en amerikansk seriemördare efterlyst av FBI. Är det den döde som är seriemördaren eller går den sistnämnde lös i Norge? Finns det kopplingar mellan de två liken? Detta blir upptakten till en av landets största polisinsatser någonsin där det är avgörande att inget läcker ut till pressen, vilket inte gör någonting lättare, vare sig för Line eller hennes pappa.

(Text från Bokus)


-Mama Skogly ♥

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar