torsdag 14 april 2016

Friterade lökringar

Vi gjorde friterade lökringar för någon helg sedan. Det blir ju bara sååå himla gott! Mums! Till det åt vi en supergod toast. Receptet på den får ni vid ett annat tillfälle.

God fredag, kamrater! God fredag.


Friterade lökringar

4 port

4 st gula lökar
salt
1 l frityrolja

Frityrsmet:
2 dl vetemjöl
1 krm salt
1 st äggula
2 dl öl

1. Skala löken och skär den i skivor, cirka sju millimeter tjocka.

2. Gör frityrsmeten genom att vispa ihop mjöl, salt och äggula.

3. Späd med ölen till en klumpfri smet.

4. Hetta upp oljan till 175 grader.

5. Mät med termometer eller lägg i en brödbit, när den snabbt blir gyllene är det klart att fritera.

6. Doppa lökringarna i frityrsmeten och fritera några åt gången.

7. Låt rinna av på hushållspapper.

8. Salta generöst. Servera direkt.
(recept.nu)


-Mama Skogly ♥

2 kommentarer:

  1. Ja, verkligen gott. Jag har gjort det några gånger, men det var länge sedan nu. Ha en fin helg!

    SvaraRadera