torsdag 5 maj 2016

Lax med ugnsrostade dillpotatisklyftor och romsås

Oj så vackert väder vi har. Solen skiner och livet är gott. Igår kom Cicci och vi gjorde denna goda middag och såg lite Lost. Hur gott som helst, kan jag tala om! Stek gärna sparris och servera till.


Lax med ugnsrostade dillpotatisklyftor och romsås

4-6 port

6 laxfiléer
sweet chilisås
rapsolja
citron
persillade
salt och peppar

Blanda ihop sweet chilisås med rapsolja, persillade, citronsaft, salt och peppar.
Marinera laxen i detta och lägg i ugnsfast form. In i ugnen i 225 grader tills de är klara, ca 15 minuter.

Ugnsrostade dillpotatisklyftor:

potatis
rapsolja
fryst dill
salt
peppar

Klyfta potatisen. Blanda med olja. Strö över dill, salt och peppar.
In i ugnen i 225 grader i ca 30 minuter. Rör om efter halva tiden.

Romsås:
1 liten burk creme fracihe
1 burk stenbitsrom
citronsaft
salt
peppar

Blanda ingredienserna och ställ kallt.




-Mama Skogly ♥

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar