tisdag 21 juni 2016

Wraps med grillad ryggbiff, rostad paprika, halloumi och basilikakräm

Grymt god grillmiddag. Funkar även med grillad kyckling eller varför inte skippa köttet och äta den vegetarisk? Lova att ni testar detta hörrni!


Wraps med grillad ryggbiff, rostad paprika, halloumi och basilikakräm

valfritt grillat kött
8 tortillas
1 sats rostad paprika
2 halloumi
smör
sallad
1 sats basilikakräm

Gör rörorna, smörstek halloumin och grilla köttet. Skär i köttet i strimlor.
Stek tortillas i en torr stekpanna tills den fått lite färg.
Lägg på sallad, rostad paprika, halloumi, basilikakräm och kött.
Vik ihop och njut!

Rostad paprika i dressing

2 stora röda paprikor
2 stora gula paprikor

Dressing:
1 msk balsamvinäger
1 tsk fransk senap
två nypor socker
salt och peppar
0,5 dl olivolja

Ansa paprikorna och skär dem i fyra bitar. Lägg dem med skinnet upp på bakplåtspappersklädd bakplåt.
Rosta i ugnen i ca 15-20 minuter, tills skalet är bränt.
Lägg dem i en skål och på med platsfolie en stund. Då är de lättare att skala.
Gör dressingen genom att vispa ihop balsamvinäger och fransk senap.
I med salt, peppar och socker. Vispa ner olivoljan droppvis.
Skala paprikorna och lägg dem i dressingen.

Basilikakräm

1 creme fracihe
1 kruka basilika
1-2 vitlöksklyftor
salt
peppar
0,5 parmesanost
3 msk rapsolja
1 dl solrosfrön

Riv osten och vitlöken. Mixa ost, vitlök, basilika och solrosfrön. Häll över lite olja och mixa igen. Smaka av med salt och peppar. Vänd ner i creme fracihen. Smaka av med salt och peppar.



-Mama Skogly ♥

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar