lördag 9 juli 2016

Jordgubbs- och nektarinflarn med mascarponekräm

Idag ska vi på bröllop. Patrik och Anna gifter sig. Ska strax iväg och fixa frillan.

Svärmor och svärfar bjöd på surströmming och den här godbiten.


Jordgubbs- och nektarinflarn med mascarponekräm

8 port

1 rulle smördeg, 250 g
4 nektariner
8 jordgubbar
1 msk potatismjöl
2 msk florsocker

Mascarponekräm:
150 g mascarpone
1 dl grädde
2 msk florsocker
0,5 lime, rivet skal samt lite saft
1-2 msk mynta, hackad

Till serveringen:
limeklyfta
mynta

1. Sätt ugnen på 200 grader. Rulla ut smördegen på en skärbräda.
Dela den i 8 rektangulära plattor. Vik upp kanterna och tryck till en smal kant runtom på varje del.

2. Lägg över plattorna på bakplåtspappersklädd plåt. Nagga och förgrädda i 10 minuter i mitten av ugnen.

3. Skölj nektarinerna och jordgubbarna. Dela nektarinerna och skala bort skalet.
Skär i tunna skivor. Snoppa jordgubbarna och skär i skivor.
Blanda frukt och bär med potatismjöl och florsocker i en skål.

4. Fördela blandningen på smördegsplattorna. Fortsätt gräddningen i mitten av ugnen i ca 10 minuter.
Låt svalna på plåten.

5. Gör krämen genom att vispa mascarpone med grädde och florsocker i en bunke.
Tillsätt limeskal, lite saft och mynta.

6. Spritsa en klick kräm på varje flarn, sätt dit en limeklyfta och strö över florsocker.


-Mama Skogly ♥

2 kommentarer: