fredag 1 juli 2016

Kladdkaka med himmelsk glasyr

Favorit i repris. Max bakade kladdkakan och jag gjorde glasyren. Så blev det Affes födelsedagstårta.


Kladdkaka med himmelsk glasyr

KAKA:
100 g smör
2 ägg
2 rågade dl socker
1 dl vetemjöl
3/4 dl kakao
1 tsk vaniljsocker

GLASYR:
100 g philadelphiaost
60 g smör
2 tsk vaniljsocker
4–6 msk kakao
4 dl florsocker

GARNERING:
kinderägg, bär, citronmeliss

KAKAN:
Smält smöret, ställ åt sidan. Vispa ägg och socker pösigt. Häll smöret i äggsmeten och rör om. Blanda mjöl, kakao och vanilj-socker för sig. Rör ner detta i kaksmeten. Smöra och bröa en form med löstagbar kant och häll smeten i formen. Grädda kakan i ugnen i exakt 24 minuter om formen är 20 cm i diameter eller 21 minuter om formen är 23 cm. Grädda ej för länge, då blir kakan trist. Låt stå i tre timmar före servering.

GLASYREN:
Lägg philadelphiaost i en skål med smör, vaniljsocker och kakao. Mosa med en gaffel tills det blir en slät smet. Sikta ner florsocker. Bred glasyren på den avsvalnade kakan. Garnera med kinderägg, bär och citronmeliss.




-Mama Skogly ♥

4 kommentarer:

  1. Så gott det ser ut! Var har du köpt kandelabern?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack! Den har jag köpt på nätet på varuhus1.se. Ha en fin kväll!

      Radera
  2. Okej, den sidan har jag aldrig kollat in tidigare, tack för tipset!

    SvaraRadera
  3. Okej, den sidan har jag aldrig kollat in tidigare, tack för tipset!

    SvaraRadera