onsdag 31 augusti 2016

Ananastoppade köttfärsbiffar med potatisklyftor och smarrig sås

Det här blir jättegott och är inte särskilt svårt att tillaga. Om man är allergisk mot jordnötter eller inte tycker om det, kan man helt sonika utesluta det. Det är mitt tips till en av helgens middagar!


Ananastoppade köttfärsbiffar med potatisklyftor och smarrig sås

4 biffar

400 g köttfärs
0,5 dl ströbröd
1 dl grädde
1 ägg
0,5 gul lök
1 dl jordnötter
1 tsk fransk senap
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
4 ananasringar
2 dl västerbottensost

Sås;
1,5 dl grädde
0,5-1 dl ananasspad
0,5 msk soja
1 tsk fransk senap
1 köttbuljongtärning

Till servering;
ICAs potatisklyftor
sallad

Ugn; 225 grader

Låt ströbrödet svälla i grädden ca 10 minuter. Lägg i färsen och blanda ordentligt. Rör ner ägg, lök, nötter, senap, salt och peppar. Blanda. Forma till fyra biffar och lägg i ugnsfast form. Lägg en ananasring på varje biff. På med osten. Ställ formen på ena sidan av en bakplåt och lägg potatisklyftorna på andra sidan. In i ugnen i ca 12 minuter. Blanda under tiden ihop ingredienserna till såsen och koka upp. Häll den sedan över biffarna och in i ugnen igen i ca 12 minuter. Servera med klyftpotatisen och en god sallad. Mums!




-Mama Skogly ♥

2 kommentarer: