onsdag 24 augusti 2016

Etiopisk köttfärsgryta med Bakokrydda

Svärfar bjöd på mumsig köttfärsgryta med sting. Serveras med ris, sallad, banan, riven ost, rostat bröd och vitlökssås. Mumma! Kryddan kan du beställa här. En vegetarisk variant med kikärter hittar du här.

Max, längst uppe i vänstra hörnet var tydligen hungrig.


Etiopisk köttfärsgryta med Bakokrydda

(6-8 pers)
1/2 kg malet kött
1/2 kg rödlök
1/4 kg smör
2 msk Bakokrydda
1 dl tomatpuré
1 tsk salt
3-4 tomater

Löken hackas fint och torrbrynes i svag värme tills den blir mjuk. Smält smöret. Blanda i Bakokrydda och saltet. Lägg i det köttfärsen. Tomater finskärs och läggs i även de. I med tomatpurén. Låt alltsammans puttra i 2-3 timmar. Tiden behövs för att kryddblandningen ska komma till sin rätt. Späd med vatten om det behövs.




-Mama Skogly ♥

2 kommentarer:

  1. Åh det var länge sen jag gjorde, tack. Hur gör du vitlökssåsen?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej! Jag blandar en liten burk creme fraiche med 2 msk majonnäs, 1 riven vitlöksklyfta, italiensk salladskrydda, salt och peppar.

      Radera