onsdag 17 augusti 2016

Räktårta

Läste senaste Allt om mat och hittade Sanna Nielsens recept på räktårta. Så skulle vi bjuda Loves gudföräldrar med familj på fika eftersom Love fyllt år och då blev det den här. Resterna bjöd jag mitt arbetslag på. Mums och den gick riktigt snabbt att göra. Snart helg, yay!


Räktårta

2 paket Hönökaka (6 skivor)

Fyllning:
ca 400 g (2 burkar) tonfisk i vatten
1 stort paket tinade crabsticks, mosade
3 hårdkokta ägg, hackade
2 dl lättmajonnäs
2 dl lätt crème fraiche
1 1/2 msk chilisås
1 1/2 msk senap
1 tsk salt
dill, finhackad

2–3 dl lätt crème fraiche
2 hårdkokta ägg, skivade
skalade räkor
gurka
tomat
carambole
dill

1. Fukta brödet med lite vatten, eller gör fyllningen dagen innan tårtan ska ätas. Lägg 2 brödhalvor så de bildar en rund botten.

2. Blanda alla ingredienser till fyllningen. Smaka av med dill. Bred hälften av fyllningen på tårtbotten och täck med bröd.

3. Bred på resten av fyllningen och täck med bröd. Garnera med crème fraiche, ägg, räkor, grönsaker, citron och dill.
(Recept från Allt om mat)


-Mama Skogly ♥

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar