fredag 19 augusti 2016

Grillade jätteräkor med Lorangasås och vildris

Oh sweet Lord, så skönt det är med sovmorgon. Jag gillar´t! Idag, mina vänner, fyller världens bästa Cicci år. Det ska vi fira med en god middag!

Grillade sååå goda räkor förr helgen. Och det passade utmärkt med såsen och vildriset till. Testa! Vi åt även nektarin- och avokadosalsa med halloumi till. Yum!


Grillade jätteräkor med Lorangasås och vildris

vannameiräkor (jätteräkor som är ASC-märkt, odlad utan någon negativ påverkan på miljön)
rapsolja
vitlök
Santa Maria seafood & fish
citron
sweet chilisås

Till servering:
Lorangasås (se nedan)
vilrismix (kokas enligt anvisningar)

Tina räkorna och lägg i marinad av ingredienserna ovan. Ställ kallt fram till grillning.
Grilla ca 2 minuter per sida tills räkan blivit rosa. Vill man, så skalar man räkan innan man äter den. Stjärtbiten längst ut kan man skippa eftersom det bara är skal.

Lorangasås:
4 färska laxfiléer
3 dl vispgrädde
2 dl creme fraiche
1 fiskbuljongtärning
1/2 dl vitt vin
1/2 dl apelsinläsk (Loranga eller Fanta tex)
1 purjo
2 msk klippt färsk dill
Salt & vitpeppar
ca 1- 2 tsk Santa Maria seafood & fish

Strimla purjon och lägg i en kastrull. Tillsätt grädde, crème fraîche, vin, läsk, dill, fiskkrydda, salt & peppar och koka upp. Smaka av och tillsätt ev mer kryddor. Låt småkoka ca 10 min.



-Mama Skogly ♥

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar