fredag 9 september 2016

Blossa 2016 och årets julkalender

Årets Blossa är i smak av kråkbär. Ska bli spännande att testa!BLOSSA16 är inspirerad av den svenska urskogen, närmare bestämt det skafferi som går att finna i Norrlands milsvida skogar. I år är smaken kråkbär, ett vildvuxet bär som växer främst i Norrland men går att finna över hela Sverige.

BLOSSA16 har en alkoholhalt på 15 % och finns i Systembolagets beställningssortiment från och med 1 oktober. Priset är 109 kronor för 750 ml.

(text från Blossa)

Årets julkalender heter Selmas saga.


I Selmas Saga ska en luftskeppsexpedition söka svar på frågan som alla barn ställer sig i jultider: finns tomten? Vi följer åttaåriga Selma, som just har fått ett fruktansvärt besked – hennes fattiga familj ska vräkas från sitt hus. Förtvivlad flyr hon ut i vinternatten och där träffar hon den lustiga forskaren Efraim von Trippelhatt. Han arbetar med en vetenskaplig studie om jultomten och har byggt ett eget luftskepp för att bevisa för sina kollegor i Vetenskapsakademien om tomtens existens. Selma vill också hitta jultomten. Hon hoppas nämligen att han ska kunna uppfylla hennes högsta önskan om att hennes familj ska få behålla sitt hus. Men hur ska hon ta sig ombord på luftskeppet och kan det verkligen ta dem hela vägen till Nordpolen?
(text från SVT)

-Mama Skogly ♥

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar