torsdag 8 september 2016

Daimpannacotta

Anna bjöd på en smarrig pannacotta efter tacomiddagen när vi hade badtunnefest. Här delar hon med sig av receptet.


Daimpannacotta

ca 6 port

5 dl vispgrädde
1 vaniljstång
2 1/2 st gelatinblad
250 gram Daim mjölkchoklad

1 dubbeldaim till topping samt björnbär till servering

Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten. Koka upp grädden på svag värme, skär ett snitt i vaniljstången och skrapa ur fröna, låt både frön & stång sjuda i några minuter med grädden. Ta upp vaniljstången och bryt ner chokladen under omrörning, tills den smält. Krama ur vattnet ur gelatinbladen och vispa ner till en slät smet och så allt har blandats ordentligt. Häll upp i serveringsglas. Ställ sedan kallt i minst 4 timmar innan servering.
Hacka sedan daimen och fördela över serveringsglasen.
(recept från jolineelovsson)


Och så vill jag tipsa om dessa supergoda oliver. Köpte burken på Coop för just under 40 bagis.


-Mama Skogly ♥

2 kommentarer: