måndag 5 september 2016

Godaste ugnspannkakan

Förra veckan gjorde vi den här fluffiga skapelsen till middag. Pojkarna slukade den. Receptet är från Smaskens.nu.


Godaste ugnspannkakan

10 ägg
300 gram vetemjöl (cirka 5 deciliter)
1 dl grädde + 7 dl mjölk (blandas)
2,5 tsk salt
2 tsk råsocker
1 tsk bakpulver
(2 pkt bacon, för den som så vill)

Sätt ugnen på 200 grader. Stek finskuret bacon så mycket som du själv önskar. Knaprigt eller sladdrigt, det är en smaksak.
Vispa samman ägg och mjöl. Späd med mjölken; vispa ned lite i taget. Blanda slutligen i salt, socker och bakpulver, vilket du siktar över.
Smörj en långpanna. Fördela baconet i botten. Häll i smeten, och grädda i nedre delen av ugnen i...tja, cirka 30 minuter? Eller kanske lite mer. Det beror på din ugn, långpannans storlek och givetvis hur välgräddad du vill ha din pannkaka.



-Mama Skogly ♥

2 kommentarer: