lördag 29 oktober 2016

Fläskfilégryta provençale

Jag har tappat lite lust och inspiration att matblogga. Luften har liksom gått ur mig. Det känns jättetrist och jag hoppas att det är en övergående fas. Idag bjuder jag i alla fall på gårdagens middag som alla i familjen gillade. Svampen stekte jag på sidan om eftersom det bara är jag som gillar det. Ha en fin lördag!


Fläskfilégryta provençale

600 g fläskfilé
Caj P's grillkrydda
1 stor vitlöksklyfta
olja
8 champinjoner
5 dl grädde
1 msk Slotts senap
1 köttbuljongtärning
1 dl klippt färsk persilja

Putsa filén och skär i skivor. Krydda med Caj P's och marinera i olja med riven vitlök.
Hacka svampen och stek, lägg åt sidan.
Bryn köttet på bägge sidor.
Slå över grädden och i med svampen.
I med senap, köttbuljongtärning och persilja.
Låt puttra i ca 15 minuter.
Servera med sallad och ugnsrostade rotfrukter.



Igår fick killarna varsin halloweenpåse med godis.



-Mama Skogly ♥

4 kommentarer:

  1. Vilken färgglad tallrik. Ibland kan en paus göra underverk för lusten och inspirationen att blogga. Vi finns här och väntar. Ha en fin dag!

    SvaraRadera
  2. Jag tycker din blogg är jätte inspirerande, sluta inte o blogga!

    SvaraRadera