måndag 17 oktober 2016

Pizza på mjukt tunnbröd med bbq-kyckling och mozzarella

Hittade ett spännande och enkelt recept på Goda Middan (tror jag att det var). Så det blev enkelt och smidigt till fredagsmyset.


Pizza på mjukt tunnbröd med bbq-kyckling och mozzarella

sviktat mjukt tunnbröd (typ Sarek)
pizzasås
riven pizzaost
karamellliserad gul lök
stekt bacon
salladskyckling eller grillad kyckling i bitar
bbq-sås
mozzarella

Till servering:
salladslök

Grunda med tomatsås för pizza på bröden.
På med riven ost.
Stek bacon i skivor och låt dem rinna av på papper.
Karamellisera skivad lök genom att steka den mjuk och strö över lite socker tills den blir gyllene och lite härligt seg.
Tärna grillad kycklingfilé (eller tina fryst salladskyckling). "Tossa" kycklingen i en skål med en klick bbqsås så att den får smak.
Toppa pizzan med lök, kyckling, bacon, skivad mozzarella, avtorkad så den inte är blöt.
In i ugnen i cirka 5-7 minuter i 200-220°. Garnera med skivad salladslök. Klart!

(recept av Kristian Pälviä)


-Mama Skogly ♥

2 kommentarer: