söndag 16 oktober 2016

Vegetarisk pumpacurry med glutenfritt majsbröd

Vi river av veckan med en vegetarisk curry som Anette lagade. Till detta serverades gott, glutenfritt majsbröd. Riktig höstmat!


Vegetarisk pumpacurry med glutenfritt majsbröd

4cm ingefära skuren som tändstickor
20 curryblad
1 hackad röd chili
4 vitlöksklyftor fint hackade
4 schalottenlök, hackad
2 tsk gurkmeja
1 msk senapspulver
2 tsk salt (minst!)
1 msk honung
1 kruka koriander (även stjälkarna hackade)
1 pumpa skuren i kuber
2 tetrapk krossade tomater
2 tetrapk kikärtor
en burk kokosmjölk

Fräs lök, ingefära, chili och curryblad i smör tills de får lite färg, i med övriga kryddor och koriander stjälkar och rör ihop, låt puttra lite. I med pumpan och kikärtorna, samt honung. Häll på tomater och kokosmjölk. Låt puttra en timme. Tillsätt koriander blad just innan servering.

Majsbröd:
25g jäst
2dl mjölk
2,5 dl turkisk yoghurt
1 tsk salt
2 tsk bakpulver
6 dl majsmjöl.

Jästen ska röras ut i 37-gradig mjölk, ner med yoghurten. Rör ihop torra ingredienser och blanda sedan med vätskan. Låt jäsa en timme. Degen blir ganska lös. Värm en klick smör och strö på lite anis. Lägg i "en näve" deg (det blev 8 bröd, ska egentligen bli tolv) och stek i ett par minuter. Vänd sida.



-Mama Skogly ♥

2 kommentarer: