tisdag 11 oktober 2016

Vitlöksmusslor med mangosalsa

Anette bjöd på middag i lördags. Till förförrätt fick jag testa några för mig nya musslor. De stektes i olja med vitlök, persilja, salt och peppar. Riktigt gott! Till förrätt åt vi en saffransdoftande musselsoppa med mangosalsa. Helt oväntade smaker att kombinera, men fantastiskt gott! Receptet är från spisa.nu.


Vitlöksmusslor med mangosalsa

4 portioner

blåmusslor (färska) 0,5 kilo

1 klyftor vitlök
0,5 gram saffran
1 tsk salt
2 msk olivolja
4 dl vispgrädde
färsk persilja till servering

Salsa:
1 mango
2 cm chilifrukt
1 tomat
2 msk olivolja
0,5 citron

Salsa: Skala och skär mango i tärningar. Finhacka chili och tomat. Lägg i bunke. Tillsätt olja och pressa ner citronjuice. Blanda och smaka av med salt.

Skölj musslorna i kallt vatten. Plocka bort de som inte stänger sig och de som har trasiga skal.
Skala och finhacka vitlök. Hetta upp olja i en stor stekkastrull. Lägg i vitlök, saffran och musslor. Fräs i cirka 1 minut.
Tillsätt grädde och lite salt. Lägg på lock och låt småkoka i cirka 3 minuter tills musslorna öppnat sig. Ta bort de musslor som inte öppnat sig.
Lägg upp musslorna. Toppa med salsan.




Och så en bild på förförrätten.


-Mama Skogly ♥

2 kommentarer: