lördag 17 december 2016

Daim i mikron

Superenkelt julgodis. Den här gången fick jag den faktiskt så hård att den gick att bryta. Ibland glimtar man till, kamrater...


Daim i mikron

2 msk socker
1 msk O'boy
1 msk smör
1 msk mörk sirap
1 msk vetemjöl

riven, ljus blockchoklad

1. Börja med att mäta upp smör, socker, sirap och oboy i en djup tallrik eller skål som tål mikron.

2. Sätt in tallriken i mikron på cirka 700w. Ha inte på skyddet för då ser du inte vad som händer.

3. Sätt på mikron. Håll noga reda på ingredienserna, då smöret har smält tar du ut den.

4. Blanda och häll i vetemjölet. Blanda. Lägg i smeten i mikron igen. Då hela smeten "bubblar" kan du ta ut smeten. Vill du ha den hårdare, rör om och låt bubbla lite till. Ta fram bakplåtspapper och lägg den på bordet. Häll smeten på bakplåtspapper och smeta ut. Riv choklad över, bred försiktigt ut den över daimen och låt stelna.

Daimen borde egentligen bli så hård så man ska kunna knäcka den. Men det är inte alltid det lyckas, man måste pröva sig fram. Trots att den blir lösare än menat så går den att äta. Riktigt gott både varm och kall.


Och så är julgranen på plats.


-Mama Skogly ♥

4 kommentarer: