söndag 25 december 2016

Fläskfilépaj med bearnaise och västerbottensost

God jul och god fortsättning, kära läsare. Vi bara njuter av jul och ledighet. Barnen hade varit snälla så tomten kom igår, vilken tur! På juldagen har vi alltid vår traditionella filmdag, så vi ska bunkra upp med ett gäng filmer, chips, godis och läsk.
Nu är ju snart julen över och det börjar närma sig en nyårsafton. Så bloggen ska laddas med förhoppningsvis inspirerande recept. Idag kommer ett enkelt och gott tips på vad ni kan bjuda på till nyårsafton. Funkar utmärkt att förbereda.


Fläskfilépaj med bearnaise och västerbottensost

Pajdeg:
3 dl mjöl
100 g smör
2 msk kallt vatten

Fyllning:
ca 500 g fläskfilé
smör
3 ägg
1,5 dl creme fracihe
1,5 dl Rydbergs bearnaisesås, färdig på påse
100 g riven västerbottensost
salt och peppar

Garnering:
1 knippe grön sparris
bacon
färsk persilja

Servering:
sallad
vitlökssås

1. Mixa ihop pajdegen i matberedare och tryck ut i pajform. Nagga. Förgrädda i 225 grader i 10 minuter.

2. Putsa filén och skär i ganska tunna skivor. Stek på bägge sidor i smör, salta och peppra. Lägg fläskfilén i pajen.

3. Blanda ihop ägg, creme fracihe, bearnaise och riven ost. Salta och peppra. Slå blandningen över pajen.

4. Grädda i 225 grader i ca 30 minuter, tills fyllningen tagit ihop.

5. Stek sparris i smör, stek bacon. Linda bacon runt sparrisen och garnera pajen med dem.

6. Servera med sallad och en god sås, gärna med vitlök.





-Mama Skogly ♥

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar