torsdag 29 december 2016

Glassbomb med hallon- och mangosorbet, vit choklad och strössel

En efterrätt till nyårs som förbereds i god tid. Jag tyckte det var svårt att få dem fina efter tre stycken, så jag skulle smälta choklad, göra tre, smälta choklad, göra tre. Receptet är från Elle Mat & vin.


Glassbomb med hallon- och mangosorbet, vit choklad och strössel

6 personer
Tid: 30 min + 4 timmar

Du behöver:

1 liter hallonsorbet
1 liter mango/passionsfuktssorbet
200 g vit choklad
strössel

Gör så här:

Skopa ur och forma glassen till runda bollar med hälften-
hälften av de olika sorterna. Det blir en kul överraskning när man skär i dem sedan. Lägg sorbetbollarna i plastfolie och frys dem igen några timmar. Det är viktigt att de är riktigt kalla när de ska doppas i chokladen.

Smält chokladen i en skål över ett 
vattenbad. Låt den svalna något. Dra bort plasten runt glassen och doppa de iskalla bollarna i chokladen. Strö över strösslet 
och sätt snabbt in bollarna i frysen igen. 
Det är lite kladdigt och man får vara 
snabb, men det är väl värt jobbet.



-Mama Skogly ♥

2 kommentarer: