onsdag 21 december 2016

Kantarellsmör

Nu är det 4 timmar till jullov. Ett lov som behövs kanske mer än någonsin. Ska definitivt vila min röst eftersom jag nästan inte har något kvar av den. Jag ska promenera, lösa korsord, läsa böcker, umgås med nära och kära, äta gott och njuta. För nu har det vänt, mina vänner. Vi går mot ljusare tider.

Idag bjuder Erica på ett smarrigt kantarellsmör. Serveras på bröd, på grillat, på pasta, till dumplings.


Kantarellsmör

1 dl förvällda kantareller
1 finhackad schalottenlök el 1/2 finhackad gul lök
50 g smör att steka i
vitpeppar, salt
flingsalt
75-100 g rumsvarmt smör
1 msk kalvfond

Stek kantarellerna och den finhackade löken i smör.
Stek gärna så smöret blir en aningen brynt.
Krydda med lite vitpeppar och salt.
Häll kantarellerna, löken och det smälta smöret i en bunke, låt kallna.
Kör med en stavmixer så kantarellerna blir finhackade.
Vispa ner det rumsvarma smöret, flingsalt och kalvfonden.
Kör med elvispen till ett fluffigt smör.
Smaka av och krydda upp med mera fond, vitpeppar och salt.
Går att frysa ner som kryddsmör.
Rulla in i bakplåtspapper eller plastfolie.


-Mama Skogly ♥

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar