fredag 30 december 2016

Tryffelpasta med räkor

Idag styr vi söderut, mot Umeå. Syrran fyller 50 på söndag så vi ska dit och fira. Jag hoppas ni får en riktigt fin nyårsafton och ett gott nytt år!

Gjorde en gudomligt god pastarätt med Anette, inspirerad av Allt om mat. Hur god som helst. Ett hett tips till nyårs! Vi gjorde den med glutenfri pasta.


Tryffelpasta med räkor

4 port

300 g tagliatelle (ev glutenfri)
350 g vannameiräkor, råa
smör
färsk timjan
salt

1 bananschalottenlök
smör
timjan
2 dl grädde
1,5 dl torrt vitt vin
1 dl vatten
1 grönsaksbuljongtärning
1-2 tsk tryffelolja
2 krm cayennepeppar

Till servering:
färsk timjan
parmesanost

1. Sås: Skala och finhacka löken. Stek den i smör tillsammans med timjan på låg värme i ca 5 minuter.I med grädde, vin, vatten och buljongtärning. Koka ihop tills ca 3 dl återstår. Sila såsen. Smaka av med tryffelolja och krydda med peppar.

2. Koka pastan enligt anvisningar.

3. Tina och skala räkorna (vi skalade när de låg på faten). Stek dem snabbt i smör tillsammans med timjan i het stekpanna ca 1 minut. Salta.

4. Blanda såsen med pasta. Lägg upp i djupa tallrikar och toppa med räkor. Riv parmesan över och garnera med timjan.


-Mama Skogly ♥

2 kommentarer:

  1. Ser fantastiskt gott ut:)
    Önskar dig en god fortsättning på det nya året
    kram Milla

    SvaraRadera