lördag 11 februari 2017

Alla hjärtans dag-meny 2016

Hej där ute i stugorna. Så skönt att solen lyser. Idag bjuder jag på ett tips till alla hjärtans-meny.

Chèvre chaud med hallon

Tips: Skär brödet i form av ett hjärta med hjälp av ett pepparkaksmått


2 st

2 franskskivor
4 bitar av Presidents 12 petits chèvre doux (getost utan det äckliga runtom)
flytande honung
crispsallad
flingsalt
svartpeppar
crema de balsamico
valnötter
färska hallon

Rosta brödet och skär ut ett hjärta eller en rundel.
Bred osten på och ringla över honung.
In i ugnen på högsta värme, grillfunktion i ca 3 minuter.
Lägg crispsallad på tallrik och på med toasten.
På med flingsalt och svartpeppar.
Ringla crema de balsamico över.
På med valnötter och hallon.
Servera!

Räkgryta


3-4 port

1 fiskbuljongtärning
0,5 dl vitt vin
2 dl grädde
1 kg oskalade räkor
1 knippe dill

Till servering:
kokt ris

Koka riset.
Koka upp alla ingredienserna utom räkor.
De läggs i just innan servering och får inte koka.
Tryck ner riset i en liten skål och stjälp upp på tallrik.
Servera räkgrytan till och även lite sallad.

Chocolate chip cookie sundae


4 formar

100 g rumsvarmt smör
2 ½ dl mjöl
½ dl socker
3/4 dl sirap
3/4 dl farinsocker
½ tsk bikarbonat
1 nypa salt
1 tsk vaniljsocker
100 g marabou , grovhackad, tex salta mandlar

Till servering: vaniljglass och chokladsås

1. Sätt ugnen på 175 grader och smörj 4 portionsformar
2. Vispa det rumsvarma smöret med socker, farinsocker och vaniljsocker.
3. Rör i sirapen.
4. Blanda mjöl, salt och bikarbonat för sig och rör ned i smeten.
5. Tillsätt den grovhackade chokladen och arbeta snabbt ihop degen med händerna.
6. Tryck ut degen i formarna och grädda mitt i ugnen ca 15-20 min.
Servera med en kula god vaniljglass när den fortfarande är lite varm och ringla över chokladsås.

-Mama Skogly ♥

4 kommentarer: