söndag 19 februari 2017

Hallonparfait

God morgon! Alla som är lika trött som jag räcker upp en hand... Plogen kom på morgonkvisten och brummade runt. Tyvärr kom det en massa snö igår, jag som var redo för vår och allt. Aja, vi får hoppas det blir en bra måndag i alla fall.

Efter en supernajs viltgryta hos Carin och Olof blev vi bjudna på den här fräscha efterrätten med smak av hallon och lime. Till det fick vi hemmagjorda maränger som var så där perfekt sega.


Hallonparfait

6 pers

3 äggulor
3 msk + 1 dl florsocker
3 dl vispgrädde
250 g frysta hallon
1 lime, rivet skal

1. Vispa äggulor och 3 msk florsocker pösigt. Vispa grädden. Mixa de frysta hallonen med 1 dl florsocker och det rivna limeskalet.

2. Blanda ner de mixade hallonen i äggsmeten och vänd därefter ner grädden. Häll smeten i en form och ställ i frysen ca 4 timmar.

3. Ta parfaiten ur frysen ca 15 min före servering. Garnera med jordgubbar.
(recept från Allt om mat)

-Mama Skogly ♥

2 kommentarer: