tisdag 7 februari 2017

Lax i hummersås

Fick ett recept av min arbetskompis Gittan. Jag gjorde om det lite och jag kan berätta för er att det blev himlarnsch gott! Enkelt att göra också. Testa detta, hörrni! Lova!


Lax i hummersås

8 port

5 dl grädde
2 dl creme fraiche
1 dl vatten
5 msk hummerfondsås
0,5-1 fiskbuljongtärning
4 tsk fransk senap
lite citronsaft

8 laxfilébitar
riven västerbottensost

Till servering:
skalade räkor
sikrom
färsk dill
ris eller pressad potatis

1. Koka upp grädde, creme fraiche, vatten, fond, buljongtärning, fransk senap och citronsaft.

2. Lägg laxen i ugnsform, salta och peppra. Slå över såsen.

3. In i ugnen i 200 grader i 30 minuter. När halva tiden återstår, strö över västerbottensost.

4. Servera med räkor, rom, dill och ris eller pressad potatis.


-Mama Skogly ♥

4 kommentarer:

  1. 30 minuter i ugn lät lite länge... tror det står 15-20 minuter på fiskförpackningen, men det kanske inte blir torrt när det är så pass mycket sås?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag tyckte den blev väldigt saftig och god. Men du kan ju testa kortare tid och se om du tycker det blir bättre. Ha en fin dag!

      Radera
    2. Tack, då kör jag på det också! :)
      Ha en fin dag du me!

      Radera