torsdag 23 februari 2017

Västerbottenskrustader med rom

Syrran och hennes man var hos oss förra helgen och då firade vi med bubbel och goda tilltugg innan middagen. Dessa med västerbottensost blev suuupergoda! Lite längre ner kommer även ett biotips.

Tips: Vill man ha tilltuggen vegetariska så finns det tångcaviar man kan använda istället.


Västerbottenskrustader med rom

minikrustader
1,5 dl riven västerbottensost
1 ägg
1 dl crème fraiche
salt och svartpeppar

Till servering:
creme fracihe
rödlök, hackad
rom av valfritt slag
dill

1. Vispa ihop ägg och crème fraiche. Rör ner osten. Salta och peppra.

2. Häll äggblandningen i krustaderna.

3. Gratinera i 200 grader i 5-6 minuter. Röran ska stelna.

4. Lägg en klick creme fracihe, hackad rödlök, rom och dill på varje krustad. Vrid något varv med pepparkvarnen över.Cicci och jag har även hunnit vara en sväng på bio. Vi såg "A cure for wellness". Den var väldigt vackert filmad, så vi är glada att vi såg den på bio. Vi tyckte båda att den var riktigt, riktigt bra. Det kändes inte alls att filmen var 2,5 timmar lång. Det kändes väldigt lyxigt att ha biosalongen för oss själv också. Gillar man "Shutter island" så gillar man den här.


A cure for wellness

Thriller, Skräck 2 timmar 26 minuter

En ambitiös ung man som skickas till ett idylliskt men mystiskt s.k. ”wellness centre” på en undangömd plats i alperna för att hämta hem sin VD. Han misstänker snabbt att det är något som inte stämmer med de mirakulösa spa-behandlingarna men samtidigt som han upptäcker de hemskheter som pågår så testas hans egna mentala hälsa och han får samma udda diagnos som de andra gästerna. Och de längtar alla efter botemedlet.-Mama Skogly ♥

2 kommentarer: