fredag 14 april 2017

After Eight cookies

God fortsättning på påsken! Vi vaknar upp till ett just nu soligt Umeå.

Jag fick ett spännande recept av min kollega Lotta Johansson, nämligen dessa fantastiskt goda After Eight cookiesarna. Det här blev efterrätten när vi bjöd våra grannar på middag. De går utmärkt att frysa och är nästan godast lite frysta. Till kakorna serverade vi en kula Alvestaglass dulche de leche-smak och chokladsås. Mmm.


After Eight cookies

ca 20 st

125 g mörk choklad
0,5 dl vispgrädde
125 g smör
1 ägg
2,5 dl farinsocker
4 dl vetemjöl
0,5 tsk bakpulver
1 krm salt
10 grovhackade After Eight

Till garnering: choklad

1. Smält chokladen och smöret över vattenbad. Blanda ner grädden när det smält.

2. Vispa ihop ägg och socker.

3. Blanda mjöl, bakpulver och salt i bunke.

4. Blanda samman den smälta chokladblandningen med äggsockret och mjölblandningen.

5. Rör ner grovhackad After Eight.

6. Rulla till 20 bollar och platta ut på bakplåtspapper.

7. In i ugnen i 175 grader i ca 12 minuter. Låt svalna på galler.

8. Smält choklad och ringla över de avsvalnade kakorna.





-Mama Skogly ♥

2 kommentarer:

  1. Jag kan tänka mig att de är jättegoda!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag skulle bjuda dig på en om du var här!

      Radera