torsdag 6 april 2017

Lyxig torskgratäng med kräftstjärtar

Anette fyller 50 och bjöd på en god fiskgratäng.


Lyxig torskgratäng med kräftstjärtar

800 g torskfilé
örtsalt
peppar
1/2 dl vatten
3/4 dl vitt vin
3 msk hummerfond
lite citronsaft
1 dl créme fraiche
2 1/2 dl vispgrädde
2 tsk tomatpuré
1/2 dl hackad dill
1 burk kräftstjärtar i lag
grovhackad dill

1. Sätt ugnen på 200 grader och smörj en ugnsform.

2. Skär torskfiléerna till portionsbitar och lägg ned dem i formen. Salta och peppra.

3. Vispa ihop vatten, vin, fond och citronsaft i en kastrull. Tillsätt crème fraiche, grädde och sist tomatpuré.
Låt såsen småkoka i ca 10 minuter. Red såsen om den känns för tunn, tillsätt dillen.

4. Låt kräftstjärtarna rinna av, fördela dem jämnt över fisken och häll till sist över såsen.
Gratinera i ugnen ca 20 min eller tills fisken är klar. Strö över hackad dill.

5. Servera med t ex ugnsrostade rotfrukter eller pressad potatis.
(recept från 2pojkar 2 flickor)



-Mama Skogly ♥

2 kommentarer: