torsdag 6 april 2017

Lyxig torskgratäng med kräftstjärtar

Anette fyller 50 och bjöd på en god fiskgratäng.


Lyxig torskgratäng med kräftstjärtar

800 g torskfilé
örtsalt
peppar
1/2 dl vatten
3/4 dl vitt vin
3 msk hummerfond
lite citronsaft
1 dl créme fraiche
2 1/2 dl vispgrädde
2 tsk tomatpuré
1/2 dl hackad dill
1 burk kräftstjärtar i lag
grovhackad dill

1. Sätt ugnen på 200 grader och smörj en ugnsform.

2. Skär torskfiléerna till portionsbitar och lägg ned dem i formen. Salta och peppra.

3. Vispa ihop vatten, vin, fond och citronsaft i en kastrull. Tillsätt crème fraiche, grädde och sist tomatpuré.
Låt såsen småkoka i ca 10 minuter. Red såsen om den känns för tunn, tillsätt dillen.

4. Låt kräftstjärtarna rinna av, fördela dem jämnt över fisken och häll till sist över såsen.
Gratinera i ugnen ca 20 min eller tills fisken är klar. Strö över hackad dill.

5. Servera med t ex ugnsrostade rotfrukter eller pressad potatis.
(recept från 2pojkar 2 flickor)



-Mama Skogly ♥

8 kommentarer:

  1. Jag kan tänka mig att det är jättegott!

    SvaraRadera
  2. Kan man ta lax i stället😋 detta ser så gott ut

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ursäkta för sent svar. Lax borde funka!

      Radera
  3. Tack för ett mycket bra recept. Kanongott vart det.

    SvaraRadera
  4. Mitt absolut bästa fiskrecept!!

    SvaraRadera