tisdag 2 maj 2017

Glutenfritt stekpannebröd

Anette undviker ju gluten för att hon mår bättre av det. Så när vi skulle göra en vegetarisk rätt ville vi ha ett glutenfritt börd att skopa upp grytan med. Så då testade vi det här. Och det blev super! Det var enkelt att göra och fick riktigt bra konsistens. Blir jättebra att rosta i brödrost och funkar även som pizzabotten. Det borde bli gott att blanda ner lite brödkryddor i smeten också.

Recept från onlyfemale.se


Glutenfritt stekpannebröd

6 st

2 dl filmjölk (funkar även med yoghurt)
2 msk ljus sirap
1 msk rapsolja
1/2 msk fiberhusk
1/2 tsk salt
1/2 tsk bikarbonat
3-4 dl glutenfri mjölmix, tex Semper mix

1. Rör ihop filmjölk, sirap, olja och fiberhusk. Låt svälla i 10 minuter.

2. Blanda salt och bikarbonat med 3 dl mjölmix och arbeta in i smeten.

3. Häll ut degen på ett bakbord mjölat med mjölmix. Arbeta in mer mjölmix tills degen inte är kladdig.

4. Rulla ut degen till en rulle och dela den i 6 bitar. Rulla till bollar och kavla ut till tunna kakor, gärna med kruskavel.

5. Grädda bröden i torr stekpanna på medelhög värme i någon minut per sida. Vänd bröden när de börjar få färg. Torka ur mjöl från stekpannan medan varven, så det inte bränns.


-Mama Skogly ♥

2 kommentarer: