måndag 1 maj 2017

Spicy California shrimp stack

Jag hittade det här receptet på nätet och det såg fantastiskt gott ut. Bjöd Anette på den här och den var sannerligen supergod. Pricken över i är srirachamajonnäsen som man ringlar över. MUMS!


Spicy California shrimp stack

1 dl okokt sushiris
2 msk risvinäger
350 gram kokta räkor med skal
2 dl korkad gurka
1 tesked hackad färsk gräslök
1 avokado
citron
4 tsk Furikake eller sesamfrön)
4 teskedar japansk soja
4 tesked majonnäs, gärna Hellman´s
1 tsk sriracha sås

1. Koka ris enligt förpackningsanvisningar, utelämna salt. När riset är kokt, tillsätt risvinäger och rör om. Låt svalna.

2. Skala och skär räkor i bitar.

3. Blanda hackad, skalad gurka och gräslök i en skål.

4. Blanda majonnäs och sriracha i en skål. Rör ner lite vatten så den blir lite rinnig.

5. Hacka avokado och pressa över citron.

6. Använd en torr mätkopp. Fyll med gurka, sen avokado, räkorna och sist riset.

7. Stjälp försiktigt upp på tallrik. Strö över Furikake eller sesamfrön. Ringla över soja, 1 tsk per portion och ringla srirachamajonnäsen sist.




-Mama Skogly ♥

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar