fredag 19 maj 2017

Grillad majs med ost och majonnäs ”Elotes”

Vi grillade i söndags och gjorde dessa supergoda elotes av ett recept från ICA. Gruvat goda så det här gör jag definitivt fler gånger. Prova och gilla, kamrater!

Sen har jag lyssnat på Camilla Läckbergs "Häxan" och den var låååång. Typ 24 timmars lyssnande så det var alldeles för länge tyckte jag.


Grillad majs med ost och majonnäs ”Elotes”

1 dl majonnäs (Hellman´s)
2 pressade vitlöksklyftor
1 dl riven parmesanost
1/2 tsk chipotlechili
1 krm chiliflakes
4 förkokta majskolvar
50 g smält smör
2 krm salt

Rör ihop majonnäs och vitlök.
Blanda parmesan, chipotle och chiliflakes.
Pensla majskolvarna med smält smör. Krydda dem runt om med salt.
Grilla majskolvarna 3-4 minuter, tills de fått fin färg.
Rulla majsen i majonnäsen. Strö över parmesanblandningen. Servera genast.
(recept från ICA)
Häxan av Camilla Läckberg


När fyraåriga Linnea försvinner från en gård utanför Fjällbacka väcks tragiska minnen till liv. Trettio år tidigare försvann en liten flicka från exakt samma gård och hittades senare mördad. Den gången anklagades två trettonåriga flickor för att ha fört bort och dödat flickan. De befanns skyldiga i domstol men slapp fängelse på grund av sin ålder. Den ena av dem har efter det levt ett stilla liv i Fjällbacka. Den andra har just återvänt för första gången sedan händelsen, nu som firad skådespelare för att porträttera Ingrid Bergman i en film som ska spelas in i trakten.

Fjällbackaborna ställer mangrant upp i sökandet efter Linnea, och till slut finner man henne. Naken, invid samma skogstjärn där den första flickan hittades. Skräcken sprider sig i det lilla samhället. Kan fler flickor vara i fara? Trots att Patrik Hedström tycker att det verkar långsökt börjar han och hans kolleger vid Tanumshedepolisen utreda om det finns något samband mellan de två fallen. Till sin hjälp får de Erica Falck, som sedan länge arbetar med en bok om det gamla mordet. Utredningen river upp många sår, drevet går och invånarnas rädsla för det okända får fruktansvärda konsekvenser.

(text från Bokus)

-Mama Skogly ♥

2 kommentarer: