torsdag 18 maj 2017

Vit kladdkaka med Baileys

Den här har jag gjort tidigare men använt Kahlua istället. Den här gången körde jag på Baileys. Och det blev mums. Det är fräscht att servera någon slags fruktsallad till. Det blir lätt väldigt sött annars. Jag brukar bröa formen med mortlade glasstrutar. Två stycken räcker till en form.

Ha nu en riktigt skön fredag!


Vit kladdkaka med Baileys

Kakan:
250 g vit choklad
200g smör
2 stora ägg
2,5 dl socker
2,5 msk Baileys
2 dl mjöl

Glasyr:
150 g vit choklad
0,5 dl grädde
1 msk Baileys
florsocker

Till servering:
fruktsallad
vispad grädde

Kakan:
Ugnen på 175 grader. Hacka 250 g vit choklad, smält smöret. Ta kastrullen från plattan och i med chokladen. Rör tills den smälter. Vispa ägg och socker poröst. Rör i smörchokladblandningen, likören och mjöl. Häll smeten i smord och bröad form med löstagbar botten, 24 cm i diameter. Grädda i nedre delen ca 30 minuter. Låt kakan svalna, ställ i kylen.

Glasyren:
Hacka 150 g vit choklad. Koka upp grädden. Ta den från värmen och i med chokladen. Rör tills smeten är jämn. Bred över kakan och sikta över florsocker. Servera med fruktsallad och vispad grädde.




-Mama Skogly ♥

2 kommentarer:

  1. Åh, Baileys är ju så gott i bakverk. Kakan ser jättegod ut!

    SvaraRadera