onsdag 31 maj 2017

Kycklingwrap med mango chutney och avokadoröra

Åååh! Nu har jag ett kanonrecept åt er, kära läsare. Det är nämligen så att jag blev bjuden på det här av mina bästa grannar, Hasslows. Sååå got, enkelt och perfekt sommar- och picknickmat. Bokmärk för tusan! Varför inte göra det här till en picknick på självaste nationaldagen. Fyll en korg med detta, filt och en god dricka och dra till en härlig sjö och bara njut av livet!


Originalreceptet är från Ica, men här kommer det Hasslow style.

Kycklingwrap med mango chutney och avokadoröra

0,5 rödlök
1 vitlöksklyfta
2 äpplen, röda
2-3 avokador
1 msk balsamvinäger
2 msk olja
1 tsk curry
3-4 msk mango chutney
1 grillad kyckling
8 marinerade soltorkade tomater

Till servering:
8 stora tortillabröd, Santa Maria whole wheat

1.Skala och finhacka lök, vitlök och äpple. Skala, kärna ur och tärna avokadorna. Lägg lök, äpple och avokado i en skål. Tillsätt vinäger, olja, curry, salt och mango chutney. Blanda allt. I med strimlade soltorkade tomater.

2.Ta bort skinn och ben från kycklingen. Skär köttet i små bitar. Blanda ihop salladen.

3.Lägg röran på ett tortillabröd. Vik först in två kanter på bröden så att de blir långsidor. Rulla sedan fyllningen från kortsidan till en läcker wrap. Svep in den i smörgåspapper. Servera genast.



Till det serverades det här vinet:

Prohibition Nr 74299 Zinfandel, USA

99:- Flaska , 750 ml

Mycket fruktig smak med liten sötma, inslag av fat, blåbärssylt, vanilj, mynta och choklad. Serveras vid 16-18°C till rätter av lamm- och nötkött.


-Mama Skogly ♥

3 kommentarer:

  1. Gjorde detta till middag idag, gott, men vi tyckte det behövde kryddas lite, tack för receptet, kommer att göra det fler gånger

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det är bra! Man ska alltid göra om recept så det passar ens egna smaklökar! :)

      Radera