onsdag 28 juni 2017

Baguetter med entrecote, halloumi, fetaostsås och marinerade paprikor

Sitter och dricker morgonkaffet efter en sovmorgon och vattning av växthuset. Det är allt skönt med sommarlov, tycker jag. Nu ska jag ut på en promenad innan vi ska ha ungdomskalas här. Det vankas glass, varm choklad, lösviktsgodis, cyklande, tv-spel och hamburgare. Men först ett recept som ni bara måååste testa! Är man vegetarian kan man hoppa över köttet. Jag lovar att det blir smarrigt ändå!

Löjligt goda mackor med grillat kött och annat mums. Dessa serverade vi grillad majs och potatisräfflor till.


Baguetter med entrecote, halloumi, fetaostsås och marinerade paprikor

baguetter
entrecote
1 sats rostad paprika
halloumi
persijlevitlökssmör
ruccolasallad
1 sats fetaostsås

Gör rörorna, smörstek halloumin och grilla köttet. Skär i köttet i strimlor.
Skåra baguetterna.
Bred på smöret, lägg på sallad, rostad paprika, halloumi, fetaostsås och kött.

Rostad paprika i dressing:
2 stora röda paprikor
2 stora gula paprikor
Dressing:
1 msk balsamvinäger
1 tsk fransk senap
två nypor socker
salt och peppar
0,5 dl olivolja

Ansa paprikorna och skär dem i fyra bitar. Lägg dem med skinnet upp på bakplåtspappersklädd bakplåt.
Rosta i ugnen i ca 15-20 minuter, tills skalet är bränt.
Lägg dem i en skål och på med platsfolie en stund. Då är de lättare att skala.
Gör dressingen genom att vispa ihop balsamvinäger och fransk senap.
I med salt, peppar och socker. Vispa ner olivoljan droppvis.
Skala paprikorna och lägg dem i dressingen.

Fetaostsås:
2 dl creme fracihe
150 g fetaost
1 vitlöksklyfta
salt och peppar

Riv fetaosten och mosa ihop med creme fraiche. Riv ner vitlök och smaka av med salt och peppar.


-Mama Skogly ♥

2 kommentarer: