torsdag 29 juni 2017

Lax- och räkcheesecake

God morgon! Idag ska jag till mina fina bloggkompis Erica. Hon ska bjuda på lunch. Ska bli kul att ses. Vi har även köpt Sverigelotter och har tänkt skrapa oss rika. Håll tummarna för att det här semestern blir lååååång! Ha en fin dag!

Paulina bjöd på lunch på midsommarafton i form av denna skapelse. Supergott! Receptet är från Året runt.


Lax- och räkcheesecake

6-8 pers

Botten:
200 g kavring
100 g smör

Fyllning:
4 gelatinblad
200 g kallrökt lax
250 g oskalade räkor
1 liten rödlök
2 msk finklippt gräslök
3 msk finhackad dill
3 msk finriven pepparrot, färsk
400 g färskost
2 dl gräddfil
0,5 dl små, gröna ärter

Garnering:
skalade räkor
kokta hackade ägg
gräslök
citron

1. Botten: Kantskär och mixa brödet, gärna i en matberedare. Smält smöret. Blanda smör och smulor och tryck ner i en smord form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Kläm fast ett smort bakplåtspapper i botten på formen. Låt vila i kylen.

2. Fyllning: Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten, ca 5 minuter. Strimla laxen fint. Skala och grovhacka 
räkorna. Skala och finhacka löken. Blanda gräslök, dill, pepparrot, färskost och gräddfil. Krama ur 
gelatinbladen noga och smält dem på svag värme i lite vatten. Tillsätt lite fyllning och rör om. Blanda ner gelatinblandningen i fyllningen. Tillsätt lax, räkor, lök och ärter.

3. Fördela fyllningen över bottnen och släta till ytan med en slickepott. Låt stå kallt, minst 5 timmar men gärna över natten.

4. Vid servering: Garnera med 
skalade räkor, hackade kokta ägg, gräslök och citron.
(recept från Året runt)


-Mama Skogly ♥

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar