Anette hade med sig en smarrig frittata till midsommarbuffén. Receptet är från systrarna Eisenman.
Frittata med zucchini, potatis och parmesan
400 g fast potatis
1 schalottenlök
1 vitlöksklyfta
2 msk olivolja
6 ägg
1 vitlöksklyfta
150 g zucchini
50 g parmesan, riven
1/2 tsk salt
1 nypa svartpeppar
Värm ugnen till 175 grader.
Skala och skär potatisen i mindre bitar. Koka i lättsaltat vatten i ca 5 minuter. Häll av vattnet och låt svalna något.
Skala och hacka lök och vitlök. Riv zucchinin och låt rinna av i en durkslag.
Fräs lök och vitlök i några minuter i 1 msk olivolja i en gjutjärnspanna, ca 24 cm i diameter. Ställ åt sidan. Värm 1 msk olivolja utan att rengöra pannan och stek potatisen tills den börjar få färg.
Vispa äggen i en skål och rör ner lök, ost, zucchini, salt och peppar. Häll ner äggblandningen tillbaka i stekpannan och rör om med potatisen. Ställ in pannan i ugnen och grädda i ca 25 minuter. Ta ut och låt svalna något innan servering. Tänk på att handtaget är varmt!
Kan serveras varm eller kall, gärna med en fräsch sallad!
-Mama Skogly ♥
Ser så god ut!
SvaraRadera