måndag 17 juli 2017

Pastasallad med kronärtskockshjärtan

Våra grannar Carin och Olof bjöd på middag. Bubbel med oliver, vattenmelon och ost. Sedan grillat. det var fläskfilé, olika korvar, ugnsrostade tomater och denna pastasallad.


Pastasallad med kronärtskockshjärtan

500 g pastasnäckor
2 burkar kronärtskockshjärtan
100 g parmesanost
2 paket cocktailtomater
100 g bladpersilja

Dressing:
0,25 dl vitvinsvinäger
0,5 msk flingsalt
svartpeppar, grovmald
0,5 dl olivolja

1. Koka pastan, sila av vattnet, låt svalna och rör ev ner en skvätt vatten så att pastan inte klumpar ihop sig.

2. Sila av kronärtskockshjärtana, klyv dem.

3. Grovriv osten. Mosa tomaterna med handen och nyp persiljebladen från stjälkarna.

4. Rör ihop dressingen, först vinäger med salt, tillsätt peppar och olja.

5. Blanda grönsakerna med dressingen och därefter med pastan. Vänd ner riven parmesan.


-Mama Skogly ♥

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar