tisdag 18 juli 2017

Pavlova

Carin bjöd på Pavlova till efterrätt eftersom hon vet att mina barn ÄLSKAR hennes maränger. Pavlova var min mammas paradefterrätt. Så fort det var bjudning så var det Pavlova det skulle bjudas på. Vi gjorde heder åt anrättningen och gjorde slut på kakan.


Pavlova

8 bitar

4 äggvitor
1/2 krm salt
2 1/2 dl socker
1 msk majsstärkelse (Maizena)
2 tsk vaniljsocker
1 tsk vitvinsvinäger
matfett till att smörja formen

Till servering:
vispad grädde
valfria bär

1. Sätt ugnen på 225°C.

2. Vispa äggvitor och salt till hårt skum. Tillsätt sockret lite i taget under vispning. Vispa tills smeten är hård. Vipsa sedan i majsstärkelse, vaniljsocker och vinäger.

3. Smörj en form ca 24 cm i diameter (för 8 bitar). Bred ut smeten i formen. Gör en liten fördjupning i mitten för fyllningen.

4. Sätt in formen i nedre delen av ugnen. Sänk ugnstemperaturen till 125°C. Grädda ca 1 1/2 timmer. Stäng av värmen och låt formen stå kvar tills ugnen svalnat.

5. Låt botten svalna. Lossa kanten på formen och därefter bottenplattan.

6. Lägg tårtbotten på ett fat och dekorera precis innan servering.


-Mama Skogly ♥

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar