onsdag 19 juli 2017

Halloumitoast med tomatsalsa

Min man och jag firade i söndags att vi varit gifta i 12 år. Den här rätten hade vi ett tag som fredagsmysrätt men de senaste åren har vi nästan glömt bort den. Men nu var det dags att damma av den tyckte vi. Superfräsch och jättegod.


Halloumitoast med tomatsalsa

4 port

4 franskskivor
smör
1 halloumiost
4 basilikablad till dekoration

Tomatsalsa:
3 tomater
1 rödlök
0,5 röd chili
14 basilikablad
skalet från 1 citron
saften från 0,5 citron
1 vitlöksklyfta
0,5 dl olivolja
1 msk balsamvinäger
1 nypa socker
salt och nymalen svartpeppar

Dela tomaterna i fyra delar och gröp ur innehållet. Hacka tomaterna i mindre bitar och lägg i skål. Hacka rödlöken, strimla basilikabladen och hacka chilin. Tvätta citronen noga och riv skalet med ett rivjärn. Se till att inte få med det vita, eftersom det är beskt. Dela citronen och pressa ur saften i skålen. Slå över olivolja och smaksätt med balsamvinäger, socker, salt och peppar. Rör om och ställ åt sidan. Röran smakar mer om den inte är kylskåpskall när man serverar den.

Skär osten i 12 skivor. Stek i smör tills den fått färg på bägge sidor. Rosta bröden, smöra och lägg på osten. Toppa med salsan och dekorera med basilikablad.



-Mama Skogly ♥

2 kommentarer: