Pico de Gallo betyder tuppens näbb och är Mexikos nationalsås som passar till texmex, grillat och på buffé.
Pico de Gallo
200 gram körsbärstomater
1 kruka(or) koriander
1 st rödlök(ar)
1 klyfta(or) vitlök
2 st röd chilifrukt
2 st limefrukter, saft av båda, skal av ena
salt
svartpeppar
1. Skölj tomaterna. Klipp av korianderstjälkarna och skölj. Skala rödlöken och vitlöksklyftan. Skölj och halvera chilifrukten, ta ur kärnor och kärnhus. Skrubba och torka limen.
2. Hacka tomater, koriander, rödlök, vitlök, koriander och vitlök fint – ju finare desto bättre. Tillsätt limeskal. Smaka av med pressad limesaft. Smaksätt med salt och peppar.
(recept från tasteline)
-Mama Skogly ♥
Fräscht och gott!
SvaraRaderaSå är det! :)
Radera