fredag 21 juli 2017

Wrap med grillad kyckling, potatissallad, halloumi och tomatsalsa

Vi är hos våra kompisar i Ostvik och campar. Ska just laga till en melonsallad till efterrätt. Det doftar väldigt fräscht i köket. Ni ska få receptet senare om det blir gott.

Lite kylskåpsrens blev till en riktig festmåltid. Om man inte orkar grilla kycklingspett kan man köpa färdig grillad kyckling och bena ur.


Wrap med grillad kyckling, potatissallad, halloumi och tomatsalsa

mjuka tortillabröd
kycklingfiléer
sweet chili
vitlök
svartpeppar
grillkrydda
vitlök
salladsblad
potatissallad
halloumi
tomatsalsa (se recept nedan)

1. Dela filéerna i tre. Marinera i sweet chili, vitlök, peppar och grillkrydda. Grilla tills de är klara.

2. Gör tomatsalsan. Stek skivad halloumi i smör.

3. Lägg ett salladsblad på tortillan. På med potatissallad, halloumi, grillad kyckling och tomatsalsa.

4. Rulla ihop och njut!

Tomatsalsa:
3 tomater
1 rödlök
0,5 röd chili
14 basilikablad
skalet från 1 citron
saften från 0,5 citron
1 vitlöksklyfta
0,5 dl olivolja
1 msk balsamvinäger
1 nypa socker
salt och nymalen svartpeppar

Dela tomaterna i fyra delar och gröp ur innehållet. Hacka tomaterna i mindre bitar och lägg i skål. Hacka rödlöken, strimla basilikabladen och hacka chilin. Tvätta citronen noga och riv skalet med ett rivjärn. Se till att inte få med det vita, eftersom det är beskt. Dela citronen och pressa ur saften i skålen. Slå över olivolja och smaksätt med balsamvinäger, socker, salt och peppar. Rör om och ställ åt sidan. Röran smakar mer om den inte är kylskåpskall när man serverar den.



-Mama Skogly ♥

2 kommentarer: